Omedvetna signaler..

Föreställ dig att under tre dagar tillbaka i ditt liv alltså onsdag, torsdag och fredag som passerade oss, så kunde du inte höra något alls -du har varit döv. Skulle du ha uppfattat alla de människor du har mött under de dagarna annorlunda?

Chansen är troligen rätt stor för att du iallafall skulle ha uppfattat en del av de människorna annorlunda. 
Varför?
För att utan möjligheten att tolka deras ord hade du högst troligen, tolkat deras kroppsspråk istället.
Du hade nog ganska snabbt börjat se människor på ett annat sätt. Vi människor är ju så fantastiska på att säga en sak, mena något annat och med kroppsspråket visa något annat. Det är nog inte så underligt att vi kan bli lite förvirrade ibland i kontakten med andra människor.
Nästa gång du spelar in en videosnutt under en sammankomst av något slag där flertalet människor fastnar på filmen så prova attdet den med ljud först. 
Efter en stund så se den igen, men denna gång utan ljud och försök att tolka de olika människorna genom deras kroppspråk, vad förmedlar deras kroppsspråk egentligen?
Det är ganska intressant då väldigt mycket av de signaler som vi sänder ut, omedvetet, med kroppen ofta är en reaktion på de signaler vi har tagit emot från andra.

En del människor med olika funktionsvarianter är mästare på att tolka andras kroppsspråk då de, under sin uppväxt, inte alltid har klarat av att ta in och processa all verbal kommunikation. Flera av de som har haft det så kan troligen intyga att människor kan vara väldig motsägelsefulla när det kommer till att uttrycka sig verbalt och visa något med kroppsspråk.

Om du inte har kikat på det förut så är det ett tips från mig till dig, du har en helt ny värld att upptäcka!

Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Att bli av med ett sinne, måste vara riktigt besvärligt. Skulle jag välja bort ett av våra fem sinnen, hade jag valt hörseln. Så skönt att slippa alla dumheter som en del människor vräker ur sig.

Svar: Ja, för mig vore det nog hörseln eller smaken som skulle väljas bort. Ibland tror man ju ändå att man ska tappa öronen för att man hör så mycket dumheter.
Sara Stödberg

2 Mirre:

Ja att läsa folks kroppspråk borde man göra mycket mer, man skulle nig kunna förstå dem mer

Svar: Ja, det jobbiga är ju att det som de oftast vill förmedla är det som kommer ur munnen på dom.
Sara Stödberg

Kommentera här: