Mer utveckling?

Vad  får dig att fortsätta att utvecklas som person? Vad motiverar dig till att fortsätta framåt i livet och känna att du inte står stilla på samma plats?

För mig så handlar det om nya kunskaper. Varje dag så lär jag mig något nytt som jag bär med mig, omedvetet, vidare i livet.
Om jag inte känner någon form av utveckling så slutar jag till sist att känna någon som helst lust att ta mig framåt alls.
 Förstå mig rätt nu, i en del stunder så är det tvunget att bara vara just där man är men det behöver inte betyda att man inte lär sig något nytt. 
Man kan ju faktiskt lära sig vilken fot man helst sätter på en strumpa först om man bara tänker efter lite och gör sätter på sig strumporna medvetet. Det är kanske en helt meningslös lärdom eftersom vi klarar av att utföra det ändå, men det är ändock en slags lärdom, ett medvetande om något.
Eller som i mitt fall, man kan snappa upp från en dokumentär hur enormt stora sjöelefanter faktiskt är. Eller hur vår påverkan på miljön drabbar just sjöelefanterna.

En rätt meningslös kunskap tyckte jag först men idag insåg jag att det är information som barn kan tycka är jättespännande att prata om!

Våga ta för dig av livet, våga lära dig nya och (till synes) helt meningslösa kunskaper varje dag, våga växa ännu mer. Du är värd det!

Kommentarer:

1 Amanda:

Jag håller med dig, dokumentärer kan vara jätteintressant och man lär sig så mycket av det. Finns mycket intressanta saker :)

2 Katja:

Jag gör likadant! Jag är expert på att nörda ner mig ”onödig kunskap”.

Svar: Haha, kompis! Idag lärde jag mig att jättemantor är sjuuuukt stora om man mäter bredden på dom. Jag har inte en susning om vad jag ska göra med den kunskapen förutom att få insikten om att de inte alls ser så pass stora ut på tv😂.
Jag har även insett att Anthon Berg marsipanbars-märket, du vet finns som en likörvariant på systemet! Nu dricker jag ju aldrig alkohol typ så..Berätta några sådana saker du nördat ner dig i?
Sara Stödberg

Kommentera här: