Psst #18

Jag tittar upp mot himlen och ser alla stjärnor som glittrar där uppe. Luften är lite kylig, minst sagt, när den träffar min kind.

Det är rätt häftigt ändå att härifrån så är alla stjärnor så lika. En del skiner lite starkare och andra lite svagare förvisso men var och en av dom lyser ändå upp sin beskärda del av himlavalvet.

När jag tänker vidare på det så är det inte särskilt svårt att dra paralleller mellan stjärnorna, där uppe, och oss människor här nere på jorden.
På distans så är vi väldigt lika men kommer någon närmare så kommer de snart att upptäcka skillnaderna mellan oss. De skillnader, både inuti och utanpå, som gör oss alla unika.
Vi är alla resultat av ett stort antal slumpmässiga incidenter genom tidens gång. En salig blandning av händelser har format oss till just de individer som vi möter i spegeln varje dag.

Det finns över sju miljarder människor på vår planet och ändå så finns det, troligen, inte en enda person till som är just som dig.

Du är unik!

Kommentarer:

1 Ullie:

ja men så är det ju väldigt konstigt ändå när man oxåtänker på alla oändliga stjärnor alla olika :D

2 Kamilla:

Att ligga ute på sommaren och kika på alla stjärnor är magi i hela kroppen.

Svar: Verkligen!
Sara Stödberg

3 Amanda:

Jag tycker om och läsa dina filosofiska tankar dom är verkligen så bra. Och får en själv att börja fundera. Tur att vi alla är olika på något sätt :)

Svar: Ja hur tråkigt vore inte livet om vi alla vore stöpta i samma form?
Sara Stödberg

4 Emelie:

Det är faktiskt så häftigt när man tänker på det. Och alla människor som redan har levt under tusentals år och ändå så är alla unika. Svårt att greppa bland 😊

Svar: Verkligen, vi är alla delar av något mycket större.
Sara Stödberg

5 Michelle :

Man tänker faktiskt inte så ofta på stjärna men det e så fint hur du tänker kring det 💕

Svar: Tänk att vart vi än är så kan vi alltid se samma måne, sol och stjärnor
Sara Stödberg

6 Fru Elversson:

Ja stjärnor är verkligen fantastiska! Jag kan dock när det är sådär riktigt mörkt så kan ser stjärnorna riktigt bra, få lite panik för man ser ingen ände hahah! Men det med att vi är unika alla, det stämmer så bra! Tur är väl det, tråkigt om vi alla skulle vara exakta kopior! :D Ha en fin lördag!

Svar: Det är överväldigande att inse hur stort universum är.
Sara Stödberg

Kommentera här: