Konsten att se saker på ett positivt sätt.

Nästan allt som händer i livet kan ses på ett positivt eller ett negativt sätt. Det ena eller andra alternativet är, beroende på vad som hänt, lättare att se.
För att ni ska förstå vad jag menar så tänkte jag dra några exempel;
Strax innan jul fick min dotter vattkoppor, det matchade väldigt illa med att min kropp krånglade så att jag fick som attacker av smärta i ryggen vilka fick mina benen att vikas under mig och vad jag än hade i händerna tappades rakt ner på golvet oavsett vad det var. 
Detta med att styra upp julklappsinköp och julgodis och allt annat som skulle inhandlas inför julen fick därför ske på en och samma dag då min sambo jobbade alla övriga dagar.
Min yngsta grabb fyller år den 28/12  medans jag skulle bli opererad i buken den 27/12 så där fick vi tänka om angående kalas för honom. Han fick firas här hemma den 26/12 istället då jag gärna ville dela hans dag med honom.  Runt den 29/12 var det hans tur att få vattkoppor. 30/12 kom jag hem från sjukan igen  och nyår stod för dörren.
Jag blev hemskickad med order om att vila, har ni prövat det med två småbarn hemma?😂

Situationen kändes onekligen lite övermäktig. Tills jag funderade igenom allt, då insåg jag alla positiva saker istället.
Alla här hemma är färdiga med vattkoppor nu; vi kommer ju inte behöva oroa oss för det igen.
Grabben blev firad även på sin "riktiga" dag hemma hos sin farmor.
Jag är så glad över sjukvården, tänk vilken tur att vi inte måste betala direkt ur egen ficka för nödvändiga operationer etc.
Styrkan i att ha lyckats rädda julen samt göra allt julgodis på samma dag det får mig att le lite nöjt.

Nyårsafton lyckades vi styra upp här hemma, jag kanske överansträngde mig en aning men så himla skönt när vi samarbetade, sambon och jag.

Och känslan av att just den här perioden är över är ju också så grym. Vi är så galet mycket starkare än vi tror. De svåraste sakerna i livet kan vara att inse att allt har något positivt!

Kommentarer:

1 Moa Larsson:

Det är verkligen en styrka att kunna vända det negativa till något positivt - ta tillvara på det så kommer du långt! Och nej, att vila går inte riktigt när man är småbarnsförälder... Det kan jag skriva under på! Är glad at ni fick ihop allting så fint.

Svar: Kram❤️
Sara

2 Frökenny :

Oj, vilken jul ni fick! Förstår att det kändes föe mycket, men som du skriver det finns nåt positivt med allt och det är skönt när vattkopporna är över. Min äldsta fick också vattkoppor över julen som 3-åring - han ät helt prickig på alla julbilder...🌸💕

Svar: Det mest positiva egentligen var att både tre och femåringen förstod att jag tack vare operationen inte kunde lyfta dom eller böja mig särskilt mycket, det gjorde att dom har hjälpt till på alla sätt som de kan istället.
Sara

3 Elisa:

Oj vad allt kom samtidigt! Inte så svårt att se det positiva i att ni ändå fick spendera tid tillsammans, det är ju huvudsaken trots att det blev minst sagt rörigt. :)

Svar: Haha ja men precis dock avstängda från omvärlden och isolerade med en ordentlig understimulans som resultat. Men vi lärde oss att umgås på alla nivåer, från mys ochpussel till dansshow framför tvn
Sara

4 Annica:

Jag vet att jag själv har svårt att se det positiva i saker och ting. Där brukar jag göra en lista för varje dag (då jag kommer ihåg) och så skriver jag ner 3-5 positiva saker med dagen som varit.. :D

Svar: Det är ett toppenbra sätt att träna sig på att uppskatta livet!
Sara

5 Fröken Rödlök:

Det är grymt att lyckas få till allt sådär bra och faktiskt kunna se det positiva i eländet. Men du verkar vara en sån person som har lite lättare för det, du säger alltid så kloka saker =)

Svar: Kärlek till dig, tack!
Sara

6 Moa Hansson :

Oj vad mycket saker som hände samtidigt, jag försöker att alltid se allt på ett positivt sätt, det känns som livet blir lite lättare då!

Svar: Ja man kan ge upp eller fortsätta framåt, om man tänker negativt så är vägen framåt mycket jobbigare
Sara

7 Pärla:

Tur i oturen kan man väl säga, önskar jag hade förmågan att se saker mer positivt.

Svar: Fråga dig fina Pärla, är du rädd för att lyckas eller för att misslyckas? Nya tankesätt kan verka skrämmande och jobbiga. Må dåligt är något vi lätt vänjer oss vid och då blir det en trygghet för att hantera livet.
Sara

8 Snabela:

Att försöka att se allt från den positiva sidan är nått viktigt, även i dom svåra tiderna. Men det går om man anstränger sig lite. Allt har sin mening.

Svar: Precis så, älskar hur det är fler än jag som verkligen inser det❤️
Sara

9 Emelie:

Hahaha ja du, känner igen det där med att man borde eller måste vila men som du säger så är det i princip helt omöjligt när man har två små barn haha!

10 Sanna:

Tur ni lyckades knyta i hop dagarna ändå trots det lät jobbigt hoppas du mår bra nu efter allt!💕 jag blev hemskickad med tarmar som sprack upp med laxeringsmedel för 4 år sen dagarna mellan jul och nyår, åkte in igen på nyårsafton och blev opererad på nyårsdagen akut.. jag menar under högtider är det brist på personal oftast och då stressar dom lätt💕

Svar: Ouch! Jag är inte avis alls, trodde dock 6 dagar efter operationen att mina tarmar skulle gå sönder då jag inte kunde göra nr 2 alls. Det löste sig dock (jag försökte inte ens vara lustig där men är nog trött så här fnissar jag åt ordvalet). Jag tillbringade nyårsaftonen på sjukhuset för tre år sen då minsta sonen är född strax före och bara vägde 1,8 kilo. Det var en barnmorska som jobbade de nätterna minns jag så väl, hon var troligen egentligen pensionerad men hoppade in när det behövdes, just hon, en undersköterska ochen kvinna som jobbade på prematuren var helt fantastiska. Jag mådde så dåligt mentalt av att inte kunna träffa min lilla flicka den tiden vi låg inne men de här människorna gjorde verkligen allt de kunde för att få mig att må bättre. Men jag var livrädd för att bli kvar över nyår den här gången också..
Sara

11 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

Ja man får försöka se ljusglimtarna även om det är ganska övermäktigt för en ibland. Man kan undra stundvis varför man får en sådan utmaning som du fick :-o

Svar: Ja, jag tänker att det säkerligen finns en anledning. Det är lättare, iaf för mig, att tänka att allt har en mening även om jag inte ser den just nu, idag.
Sara

12 Liw:

Så härligt inlägg! Tror du har så rätt. Underbar inställning, ni gjorde ju en jätteinsats runt dessa dagar 👍 Tänk om fler kunde tänka så, lätt att ”glömma bort det”.

Svar: Vi tar alldeles för mycket för givet. Allt är inte jättekul så klart men vi kan ju öva oss på att se att det finns två sidor av varje sak❤️
Sara

13 Jennysvardag:

Jag kan förstå att det kändes för mycket för er. Bra att ni ändå kunde vända det något positivt

14 Sarah:

Vad tråkigt att dom fick vattkoppor :/ Skönt att allt ordna sig till slut iaf :)

15 Sandra:

Att se saker och ting positivt är väldigt svårt ibland. Det är nånting jag jobbar med varenda dag. Och det senaste året har jag blivit så mycket bättre på det. Heja dig!

Svar: Så skönt att höra att du tärnat upp det lite! Det ÄR svårt, jag har som yngre sett allt som nattsvart.
Sara

16 Chanelle:

Oj det var mycket på en gång! Jag har aldrig haft vattkoppor.. Så får mina barn det så flyttar jag ut i några veckor tror jag😩 Men så fint att du kan se det positiva trots att det var mycket på engång.

Svar: Haha du hjärtat det finns vaccin och eftersom du är vuxen ska du nog fundera på om det inte vore en bra idé då de säger att det är sjuuukt jobbigt att få som vuxen! Jag får en mental bild nu av hur du är på väg ut genom en dörr med en resväska samtidigt som du ropar ”Cheerioooo kids, ses om några veckor!” 😁😁
Sara

17 Amanda:

Förstår att det inte måste ha varit kul med all sjukdom under jul och nyår men som du säger ni klarade de :)

Kommentera här: