Ibland..

Ibland måste man tillföra solsken i sitt eget liv när det för ett tag har stormat ordentligt.
Försöka att lämna stormen i gårdagen, iaf för stunden.
Den finns fortfarande där eventuellt men välja att just idag får den vara kvar där medans jag är här, i nuet. Det jag inte kan förändra just nu kan få vila i de stunder som jag behöver hämta ny kraft och energi tills den dagen kommer när jag faktiskt kan förändra det?

Kommentarer:

1 Jennysvardag:

Så bra skrivet så man får tänka till lite. Det här slag verkligen ta med mig. Det är så viktigt att kunna vara i nuet

Svar: Jag insåg för några år sen att det jag saknade mest från när min stora son var liten var alla stunder han höll mig i handen och jag tyckte det kändes underligt att jag hade så få minnen från den tiden. När jag sen fick min dotter så förstod jag att jag hade ju missat massor av hans uppväxt genom att inte stanna upp och ta in ögonblicken. Jag var ung då och förstod inte bättre.
Sara

2 Malin Grubb:

Så himla bra! Man får bara acceptera att man inte mår bra just nu eller att allt inte är perfekt, men det gör inget!

3 Kamilla:

Super viktigt att försöka kunna kliva ur sina problem för en stund. Den stunden behöver vi kunna samla ny kraft genom att uppleva. känna och vara i nuet. Bra tankar.

Svar: Visst är det så, ingen situation blir ju bättre bara för att vi bär den med oss.
Sara

4 Pärla:

Så sant så, ibland måste man peppa sig själv till att se det positiva <3

Svar: Ja, stenhård träning är det som häller men så värt det i slutänden. Kram
Sara

5 Jeanette :

Låter jobbigt att må så. Hoppas du får mer solsken idag :)

6 Elisa:

Ja du har så rätt. Är livet lite upp och ner brukar jag försöka hitta i alla fall det där lilla som gör mig glad. Brukar kännas lite bättre då. :)

Svar: Ja vi kan ju inte bara se det negativa då skulle det vara svårt att orka med!
Sara

7 Melissaskywalkz:

Igår var en av de värsta dagarna på länge, jag hade självskadeimpulser för första gången på flera år. Men idag är jag back in track och har ägt sönder i skolan hahah 👊🏻

Svar: Heja Melissa!!
Sara

8 Www.mrskjellstrom.se:

Riktigt bra skrivet men så fruktansvärt svårt att hålla tyvärr.

Svar: Ja, man måste träna på det som på det mesta andra i livet.
Sara

9 Anna:

Vilka kloka tankar. Ibland behöver man verkligen tillföra glädjen själv och inte bara gå och vänta på förändringar utifrån.

10 Emelie:

så fint skrivet! ibland behöver man bara lägga saker åt sidan som inte får en att må bra!

11 Sandra:

Så bra skrivet ❤ tack för pepp ❤

12 Hanna Karlsson:

Alltså vad träffande inlägg. Det här ska jag lägga på minnet. Ett tänk i jobbiga situationer som jag finner väldigt användbart.

Svar: Hakar vi upp oss på det som är mindre bra så förvandlar det allt till något negativt, bättre att försöka komma ihåg att det finns solsken i livet också
Sara

13 Fröken Rödlök:

Jag tror du har rätt i det där, ibland kan man inte påverka allt och då gäller det nog bara att försöka låta det vara för att kunna ta tag i det när den dagen kommer! Ta hand om dig!

14 Chanelle:

Så bra påminnelse! Känner att den passar mig. Inte för att jag egentligen har en storm men det blåser mycket och det är skönt att höra ibland att man ska ta en paus och försöka att fokusera på nuet ett tag! Kram

Svar: Man måste det tror jag, annars blir man galen på riktigt till sist.
Sara

15 Madde:

Vill man bara vara och har den möjligheten så klart man bara ska vara hemma, och inte göra någonting om man mår bättre av det.

16 Josse:

Väldigt bra skrivit, så är de nog. Bara en själv kan tillföra solsken i ens liv när de stormat. Kram

Svar: Så är det, ibland måste man välja vilken sida man vill titta åt, vill man stirra på stormen eller kika där solen skiner istället..
Sara

17 evelina:

Det är verkligen viktigt att kliva bort från alla problemen

18 Sarah:

Man får försöka göra det bästa av situationen :)

19 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★:

Så fint och tänkvärt skrivet :). Det finns verkligen en sanning i det där :). Det är poetiskt på många sätt :D

Svar: ❤️
Sara

20 Anonym:

Verkligen bra att försöka tänka så, även om det så klart är som svårast just i stunden.. Hoppas du haft lite solsken idag!
Förresten, skrattade lite för mig själv när jag läste ett tidigare inlägg av dig... "Monsterdiggare" :-) Jag är gammal nog att komma ihåg! He he!

Svar: Underbart!
Sara

21 JUNITJEJ:

Verkligen klokt skrivet!! Man får verkligen peppa sig själv!

22 Moa Hansson :

Verkligen så sant, man måste försöka se det positiva ibland trots allt negativt!

23 Johanna:

Så himla bra skrivet. Tror absolut som du, att man är ansvarig för det mesta för sitt eget mående. Det går inte att skylla på någon annan. Kram <3

Svar: Det är på sätt och vis skönt att skylla på andra, då slipper man ju ta något som helst ansvar för saker som sker. Man kan sitta på en pall mitt i livet och tycka synd om sig själv för att man inte kommer någonstans då det är så lätt att glömma att man har sätt att ta sig därifrån.
Sara

24 Jeanette:

Åh fy fasiken. Var tvungen att googla gällande mordet du nämnde gällde flickan Futura och fy vilka hemska saker hon utsattes för. En lång lista av saker dem hade utsatt henne för och jag klara inte att läsa igenom allt. Ryser bara av tanken att en så ung flicka fick genomgå en sån brutal behandling :(

Svar: Det är så sjukt, tänk att polisen var där och pratade med dom men inte gick in för att dom blev erbjudna att gå in. Hon var så nära att komma därifrån och förhoppningsvis fått överleva. Hela historien i sig är så sjuk att den är svår att greppa.
Sara

25 Fnulan:

Helt rätt, pratade med Mira om just det idag. Hon väljer vänner som får henne att må dåligt istället för bra. Då sa ci till henne, välj glädjen och ljuset istället Mira. Mörker är inte kul

Svar: Om jag känner henne rätt genom dina inlägg så tänker jag att en av anledningarna till att man gör så är för att man har ett fint hjärta och gärna bryr sig om och vill hjälpa de som har det tufft även om man mår sämre av det själv i längden
Sara

26 Mirre:

Ja man får leta ef solglimtarna i livet, de strålar där bara man se rdem

Kommentera här: